Stikkord

Det er ikke morsomt å være syk. Hverken for liten eller stor. Noen ganger er barna bare litt småsyke. De er ikke helt i form. Barnet er utilpass, kanskje sutrete og litt varmt. Det er ikke noe åpenbart i veien, som vannkopper eller en av de andre barnesykdommene.

Feber er ofte målestokken for hvor vidt de litt større barna kan gå i barnehagen eller ikke. De voksne må på jobben, kanskje i et viktig møte? Men noen ganger trenger barnet virkelig å bare være hjemme når hun er småsyk. Hun trenger fred og ro. Det er ikke alltid det er så lett å være hjemme hver gang, men noen ganger kanskje en bestemor eller onkel kan stille opp?! Et av småbarnsforeldrenes velkjente problemer.Men barnet er pjuskete, ikke i slaget. Hva kan vi gi ba.rnetfor at hun skal føle seg bedre? Hviledager! Tid! Barn trenger av og til noen hviledager, ro til å komme seg til hektene igjen, tid til å slappe av og kose litt ekstra. Eller kanskje barnet ditt helst vil være i fred når det er sykt.

Selv pleier jeg å holde barnet hjemme en dag etter at feberen har gitt seg, og barnet virker i god form. Så sant det er mulig.

Jeg vil etterhvert skrive litt om forskjellige vanlige sykdommer som ofte rammer de små, og noen tips til behandling og pleie. Kom gjerne med tips og innspill!

Og husk: Oppsøk alltid lege hvis magefølelsen sier at det kan være noe alvorlig som feiler barnet!

Kilder jeg bruker: «Husapoteket» av Inge Raknes, «Barnets helse og utvikling» av Wolfgang Goebel og Michaela Glöckler, «Ditt barn -dets ve og vel» av Dr.med. Wilhelm zur Linden, «Friske barn» av Helle C. Skjønsberg, «Naturlig hjelp for barnefamilien» av Beate Brønner Valdez, internett, og egne erfaringer…