Adventskalendere har vært i bruk siden tidlig på 1900-tallet, og er en flott måte å telle ned de siste 24 dagene før jul. De finnes i utallige varianter, fra enkle kalendere med bilder i luker- med og uten medfølgende eventyr, sjokoladekalender og kalendere med leker. Noen av de første kalenderne med luker som kunne åpnes, var med små bilder hentet fra bibelhistorier eller tradisjonelle julelegender. Dette var i Tyskland i 1904. Slike blir utgitt ennå, og man kan få tak i mange vakre adventskalendere!

Mange velger å lage pakkekalender til barna sine. Men det kan være vanskelig å finne på 24 små ting å pakke inn. Det kan lett bli til at man gir bort ting som bare blir til rot på barnerommet. Et år kjøpte jeg 24 små pixibøker i Danmark. Da leste vi en bok hver kveld. Det var veldig hyggelig, og de brukes ennå! IMG_6206 Et annet år, da vesla var 5 år, hadde jeg pakket inn blant annet billetter til Putti Pluttipott. De var printet ut fra billettservice, som har gul bakgrunn. Hun så fornærmet på meg og utbrøt «HVA! Har jeg fått BOT?!?!»

IMG_0183red

En fin ting å gjøre er nettopp å fylle kalenderen med aktiviteter isteden for gaver. Det kan være en tur på biblioteket, skitur, gå på skøyter, gå på tur og lage pinnebrød på bålet, lage julegodter, ha juleverksted, en tur på teater, lage julekort, bake pepperkaker eller annet, lage fuglemat, sy julepynt, nellik i appelsiner, tur på kino, hjemmelaget innpakningspapir… mulighetene er mange, og gleden stor!

Ønsker dere alle en god adventstid!